Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Aerosmith: La Multi Ani, Steven Tyler!

Vineri, 26 Martie 2010, Categoria: Diverse

Aerosmith: La Multi Ani, Steven Tyler! Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, implineste azi 62 de ani. Pe 18 iunie, Aerosmith canta pentru prima oara in Romania, la Romexpo, intr-un concert organizat de Events. Biletele pot fi achizitionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas).

Steven Victor Tallarico s-a nascut pe 26 martie 1948 in Yonkers, New York. Vocea sa guturala, extrem de versatila, este emblema sound-ului Aerosmith.  Fanii il iubesc pentru energia debordanta cu care umple scena si pentru abilitatea de a canta la instrumente foarte diferite (muzicuta, clape, percutie ...). De-a lungul anilor Tyler si-a construit o imagine extravaganta: foloseste intodeauna o garderoba de concert foarte colorata la care se adauga, semn distinctiv, saluri lungi si multicolore atarnate de microfon. Recent, solistul Aerosmith  a fost nominalizat printre primii 100 de cantareti ai tuturor timpurilor.Drumul catre glorie al trupei Aerosmith a fost lung – au in spate 40 de ani de cariera muzicala. A inceput in 1964, cand Steven Tyler isi formeaza prima trupa serioasa, „The Strangeurs”, in care canta la tobe.  Mai tarziu, Tyler schimba numele trupei in „Chain Reaction”, si compune alaturi de Dan Solomon (clape). Trupa canta coveruri ale melodiilor formatiilor The Beatles, The Rolling Stones, Animals si Yardbirds. In 1970, proaspata trupa Aerosmith – pentru prima data sub acest nume, in formula Steven Tyler, Joe Perry, Ray Tabano, Dan Solomon, Tom Hamilton si Joey Kramer - are prima aparitie publica, la un liceu din Mendon. Intelegand ca apropierea de fani e un element cheie pentru succes, trupa Aerosmith obisnuia sa cante frecvent in fata cladirii Uniunii Studentilor Universitatii Boston. Membrii trupei imparteau un apartament pe Commonwealth Avenue din Boston: „Eram sase in trupa, unii dintre noi traiau practic in bucatarie, mancand orez brun si supa. Genul de zile cand o halba de bere era raiul pe pamant. Erau vremuri grele si era minunat. La pranz, ne instalam instrumentele in fata Universitatii Boston, in piata centrala, si incepeam sa cantam. Asa am primit primele angajamente” (Interviu Steven Tyler pentru Circus Magazine 6/75)

Intre anii 1970 - 1980, Tyler a devenit faimos pentru utilizarea masiva de droguri si de alcool, formand impreuna cu colegul sau de la Aerosmith, Joe Perry, un cuplu cunoscut sub numele de „Toxic Twins”. In 1986, Tyler luat parte la un program complet de dezintoxicare. Presa internationala l-a surprins zilele trecute in Hawaii, alaturi de prietena sa, Erin Brady, bronzat si destins. Solistul Aerosmith si-a incheiat cu brio perioada de  recuperare – el a reusit sa-si invinga dependenta de analgezice, pe care a inceput sa le foloseasca excesiv in urma unui accident grav din vara  anului trecut, cand a cazut de pe scena in timpul unui concert.

Aerosmith, cea mai tare trupa rock a Americii aterizeaza la Bucuresti pe 18 iunie, la Romexpo, in cadrul turneului Cocked, Locked, Ready to rock! Fanii infocati ai trupei au ocazia sa stea la povesti inainte de concert cu solistul Steven Tyler si basistul Joe Perry, aflati pentru prima data in Romania, cumparand pachete VIP exclusiv prin fanclubul oficial al trupei Aerosmith, www.Aeroforceone.com.