Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Arthur Kell Quartet si Grid Mesh la Jazz and More

Miercuri, 8 Octombrie 2008, Categoria: Festivaluri

Arthur Kell Quartet si Grid Mesh la Jazz and More Lista artistilor invitati la festivalul Jazz and More din Sibiu a fost inchisa recent prin confirmarea recitalurilor celor de la Arthur Kell Quartet (SUA) si Grid Mesh (Germania).

Cvartetul Arthur Kell este un grup de tineri artisti talentati ce exploreaza un sound nou, fascinant al muzicii de jazz. Ultimul lor album, lansat de Fresh Sound New Talent, prezinta un nou program de concert ce a fost primit cu entuziasm de publicul european si new yorkez. Cvartetul a sustinut in ultimii patru ani sapte turnee in Europa având concerte cu casa inchisa la Madrid Jazz Festival, precum si inregistrari radio speciale pentru Deutschlandfunk si Sudwestrundfunk in Germania.

Arthur Kell se evidentiaza ca una dintre cele mai originale voci a scenei muzicale new yorkeze de astazi. Compozitiile sale- melodii puternice cu structuri deschise- se concentreaza pe interactiunea dintre membrii grupului si solisli. Abilitatea lui Arthur de a se adapta oricarui context muzical il recomanda ca unul dintre cei mai solicitati solisti in aparitii speciale. Acesta a colaborat cu Thomas Chapin, Bobbie Previte, Sam Newsome, Christian Howes, Jonathan Kreisberg, Art Baron si Bill McHenry,

Componenta:

Arthur Kell- contrabas

Nir Felder- chitara

Joe Smith- tobe

Hans Falb- saxofonAndreas Willers, Frank Paul Schubert si Rudi Fischerlehner au format Grid Mesh ca un experiment in urma unor colaborari reusite pe scena berlineza creând un sound personal ce mai poate fi greu descris doar ca muzica de jazz. Jocul creativ, si uneori haotic, dintre sunete si versuri creeaza impresia unui tarâm al non-expresivitatii cu influente din lumea rock-ului, jazz-ului si a muzicii electronice in care liniile melodice ale saxofonului sunt acoperite de noise- guitar pentru a crea un colaj inedit. Toate aceste variatii aduc o noua perspectiva asupra manifestarii sunetului si desfinteaza orice clasificare standard in acest sens. Albumul de debut al trupei poarta numele trupei si va fi prezentat in cadrul festivalului.

Componenta:

Andreas Willers- chitara electronica, instalatii

Frank Paul Schubert- saxofon

Rudi Fischerlehner- tobe, percutie