Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Been there, done that: B'est Fest 2008, ziua 2

Luni, 7 Iulie 2008, Categoria: Festivaluri

Been there, done that: B'est Fest 2008, ziua 2 In cea de-a doua zi a fost randul celor de la Neo sa isi imparta publicul cu Manic Street Preachers. Nu e greu de ghicit cine a castigat.

Poate amestecul de new wave, electro si pop nu a fost tocmai o alegere evidenta intr-o zi in care B'estfest-ul a fost dominat de rock, cert e ca in fata scenei Dacia a fost saracie lucie, desi ritmul era antrenant si unele piese chiar meritau mai multa atentie.

Pacat, iarasi, de sonorizarea slaba care i-a dezamagit si pe cei cativa curajosi care ramasesera pe baricade.Fuguta, deci, la scena Heineken, unde Manic Street Preachers ne-au (in)cantat cu "If you tolerate this, your children will be next" (cine se incumeta sa defineasca acest "this" atoate-cuprinzator?) si "A design for life", dupa inceputul in forta cu "Your love alone is not enough" si un cover dupa hitul Rihannei, "Umbrella".

Asteptam de mult Nouvelle Vague asa ca n-am putut sa ratam "Ever fallen in love", "Guns of Brixton", "Dancing with myself" (ba am dansat cu totii!), "Blue monday" sau "Too drunk to fuck" - foarte misto contrastul intre versurile kinky si delicatetea frantuzoaicelor care au innebunit publicul nu numai cu ritmurile excelente dar si cu tinutele delicios de sexy. Merci, les filles!

Cum organizatorii au avut proasta inspiratie sa programeze in paralel cele mai faine concerte, n-am putut zabovi prea mult la Nouvelle Vague pentru ca voiam sa-i vedem si pe baietii de la Kaiser Chiefs. Ce-i drept am pierdut momentul magic de la "Ruby", dar show-ul a fost oricum incendiar si Ricky Wilson a debordat de energie, cocotat pe schelele scenei, alergand in mijlocul multimii extatice, innebunindu-ne pe toti si facandu-ne sa vibram la unison, racnet langa racnet, maini ridicate si entuziasme inmultite exponential cu "I predict a riot", "Angry mob" sau "Oh my God". Senzational!