Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Been there, done that: B'est Fest 2008, ziua 3

Miercuri, 9 Iulie 2008, Categoria: Festivaluri

Been there, done that: B'est Fest 2008, ziua 3 A treia zi de festival se anunta cea mai kinky, cu un line-up delicios si pentru toate gusturile. Din pacate sonorizarea de la Stereophonics a lasat mult de dorit - volumul asurzitor ne-a tinut cam departe de scena si spre final ne-a facut sa ne refugiem pe plaja improvizata de langa cortul Silent Disco.

Ne-am consolat insa cu gandul ca ne asteapta Roisin Murphy, cu ritmurile ei bizare dar irezistibile. Gresit. Am asteptat-o noi pe ea, aproape trei sferturi de ora, timp in care organizatorii nu au anuntat nimic, ci ne-au lasat la berile noastre, langa baietii de la Kraak & Smaak care se refaceau dupa show-ul de mai devreme. Neplacut. Spectacolul lui Roisin a fost insa electrizant, cu combinatii foarte faine de costume si lumini, care i-au spalat toate pacatele.

N-am putut zabovi prea mult nici aici (tot organizarea bat-o vina), ca incepea Manu Chao, o feblete de tinerete (scuzati rima). Inapoi, deci, la scena Dacia, unde multimea se adunase deja si fremata zambitoare la vederea tricoului rosu-galben-si-albastru al solistului. Dupa care a inceput sa tzopaie zambitoare la auzul ritmurilor indracite si nu s-a mai oprit din tzopaiala pana la final, intr-un melanj de reggae, rumba, punk si dumnezeu mai stie ce, eficient si subversiv ca un joint pufait pe indelete intr-o noapte pe plaja, imbucurator ca dimineata dupa o betie cand constati ca nu te doare capul ci ca ai lua-o de la capat cu distractia. S-a dansat mult, s-a racnit mult, ne-am simtit cu totii amigos, am fi scandat "viva la revolucion" daca Manu ne-ar fi cerut-o, l-am huiduit din toata inima pe "the president of the USA" si putin mai lipsea sa zburam, nu mai conteaza incotro. Cel mai misto episod din Bestfest 2008, parerea noastra.Am vrut s-o vedem totusi si pe Nelly Furtado, asa ca ne-am smuls cu greu de la Manu si am facut cale intoarsa la scena Clicknet unde se adunase puhoi de lume. Lume pestrita, dealtfel, si lipsita de vlaga, care privea destul de apatic un spectacol altminteri ok. Am ajuns chiar pe final asa incat am zarit doar razant rochia rosie si sexy a lui Nelly; am prins in schimb bis-ul, care s-a incheiat rotund si adecvat cu "All good things (must come to an end)". Sorry Nelly, see ya next time...Una peste alta a fost frumos. Si am fi vrut sa mai dureze. Multumim, E!Magic.