Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Bucurestiul va fi capitala jazz-ului mondial

Luni, 29 Aprilie 2013, Categoria: Festivaluri

Bucurestiul va fi capitala jazz-ului mondial Ajuns la editia cu nr. 7, Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, aduce in perioada 18-25 mai 2013 concerte, workshop-uri si jam sessions. Evenimentul s-a evidentiat pe piata de jazz ca lider de opinie, mereu dornic sa ofere spectatorilor un mix inedit de productii si creatii de jazz. In 2013, peste 27 de trupe din 22 de tari, din SUA pana in Indonezia, vor transforma Bucurestiul in capitala jazz-ului mondial.

In 2013, sub sloganul β€œIt’s all about live quality music!” festivalul prezinta peste 300 de artisti din 52 de tari. La categoria jazz vor avea loc concerte, jam sessions, workshopuri, dar si prezentari cu fotografii de jazz.

La acesta se adauga PROMS - Jazz & Classic, Urban Culture Fusion, un melanj intre acorduri de jazz, muzica clasica si de film.

jmEvents promoveaza jazz-ul profesionist in Romania si subscrie valorilor promovate de Ziua Interntionala a Jazz-ului : unitate, pace, libertate de exprimare si eradicarea discriminarii.

30 aprilie reuneste comunitati, artisti, pasionati de jazz din toata lumea pentru a sarbatori si a invata despre arta jazz-ului, radacinile sale, viitorul si impactul lui. International Jazz Day contribuie la dezvoltarea sociala si culturala prin intermediul muzicii, jazz-ul fiind vazut ca instrument de educatie, dialog si comunicare.

Energia si libertatea jazzului unesc continente, in aceasta zi avand loc peste 100 de evenimente, in mai multe tari din lume: concerte, conferinte, proiectii de filme, expozitii de fotografii. Nume mari ale muzicii se alatura anual acestei sarbatori a jazz-ului, printre care Herbie Hancock, John Beasley, Tony Bennett, George Benson.