Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Chris Rea lupta impotriva violentei in familie

Joi, 29 Octombrie 2009, Categoria: Noutati

Chris Rea lupta impotriva violentei in familie Sustinator declarat al luptei impotriva violentei in familie, Chris Rea a donat recent o serie de picturi realizate chiar de el pentru albumul “Blue Guitars” pentru a sprijini fundatia caritabila “Refuge”. Alaturi de activitatea filantropica, Chris Rea pregateste si un turneu pentru promovarea celui mai recent album al sau, turneu care il va aduce pe celebrul artist in premiera si la Bucuresti, pe 6 februarie.

Chris Rea a decis donarea picturilor sale dupa ce a ascultat un anunt la radio despre organizatia caritabila Refuge: “Eram pe drumul spre Silverstone pentru a testa o masina veche de curse si aveam numeroase dezbateri cu privire la ce ar trebui facut cu picturile din cartea “Blue Guitar”. Atunci, la radio am auzit o stire despre aceasta organizatie caritabila si despre faptul ca nimeni nu doreste promovarea sa. M-am gandit ca cea mai buna decizie ar fi sa ofer lucrarile mele spre a fi licitate, toate castigurile urmand a se duce spre aceasta fundatie.” Refuge sustine numeroase campanii impotriva violentei in familie, o adevarata problema in randul locuitorilor din Marea Britanie dupa cum afirma chiar Sandra Horley, directorul Refuge: “La fiecare saptamana doua femei sunt ucise in Anglia si in Tara Galilor de partenerul lor si zece femei se sinucid saptamanal pentru a evita violenta domestica. Zilnic, mii de femei si de copii din tot imprejurul tarii sunt terorizati si brutalizati de catre parintii sau partenerii lor, traind intr-o continua frica.”Picturile donate de Chris Rea au fost publicate pentru prima data in 2005, in cartea “Blue Guitars” lansata alaturi de albumul cu acelasi nume, toate schitele fiind realizate de catre artist in 2001, dupa recuperarea in urma tratamentelor pentru cancer pancreatic. Alaturi de donarea acestor picturi, Chris Rea va sprijini organizatia “Refuge” si in campaniile de promovare ale noului material discografic si ale turneului: mesajul “Chris Rea supports Refuge” va fi inclus pe toate materialele publicitare ale albumului “Still So Far To Go - The Best Of Chris Rea”, precum si pe materiale produse pentru turneul de anul viitor din Marea Britanie.

Chris Rea va sosi la Bucuresti la inceputul anului urmator, cand va sustine show de exceptie pe 6 februarie, la Sala Palatului din capitala. Biletele pentru acest concert pot fi achizitionate online, de pe Myticket.ro, iar incepand cu data de 15 octombrie si din reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret: 100, 150, 200, 300 si 500 de lei.