Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Electro-live cu CHICANE la Tuborg Green Fest

Luni, 27 Iulie 2009, Categoria: Festivaluri

Electro-live cu CHICANE la Tuborg Green Fest Dupa Guano Apes, Chicane este cel de-al doilea headliner confirmat pe afisul Tuborg Green Fest, festival ce se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala. Supranumit „Parintele imnurilor din Ibiza”, Chicane este unul dintre cele mai apreciate nume ale muzicii dance din lume.

Unul dintre cele mai celebre proiecte muzicale electro-dance, Chicane poarta semnatura lui Nicholas Bracegirdle,  unul dintre cei mai bine cotati producatori si compozitori din lume la acest moment. Desi a fost implicat in numeroase colaborari si proiecte („Disco Citizens”, „Rebel Transcanner” sau „Sitvac”), Nick a avut cel mai mare succes ca parte a trupei Chicane. Cu un stil puternic influentat de muzica unor mari artisti precum Jean Michel Jarre sau Vangelis, Nick a pus definitiv Chicane pe harta muzicii dance odata cu lansarea single-ului “Offshore”, considerat de catre fani si critici o piesa clasica a genului. Piesa a ocupat locul 1 in topurile dance din Marea Britanie si a fost inclusa pe cele mai importante compilatii dance din Ibiza, si pe  albumul de debut Chicane, „Far From the Maddening Crowds”, devenit ulterior unul dintre cele mai cautate materiale electro-dance din lume.

Albumele lansate ulterior, precum si single-urile “Saltwater”, “Don’t Give Up” in colaborare cu Bryan Adams, „Stoned in Love” cu Tom Jones, „Bruised Water” cu Natasha Bedingfield si „Wake Up” alaturi de Keane au transformat Chicane intr-un nume de referinta pentru industria muzicala europeana.Dincolo de proiectele de studio, Chicane este un concept muzical inedit, ce a reusit sa-si impresioneze fanii cu show-uri live senzationale, incluzand interpretari complexe din partea a diferiti solisti vocali, chitaristi, tobosari si chiar flautisti. Avand la CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields sau Roskilde), Chicane a depasit limitele muzicii electronice, transformand-se intr-o adevarata experienta live itineranta.