Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Fusion Studio Weekend - it was (e)magic!

Luni, 24 Noiembrie 2008, Categoria: Festivaluri

Fusion Studio Weekend - it was (e)magic! De mult n-am mai simtit Sala Palatului vibrand de atata viata si bucurie a muzici precum in weekendul care tocmai a trecut, mai intai cu frantuzoaicele delicioase de la Nouvelle Vague , apoi cu teutonii blanzi de la Koop si vocea lor blonda.

Frig, ploaie, inceput de fulgi, nimic n-a contat pentru multimea care s-a inghesuit sambata seara pe treptele Salii Palatului, asteptand sa intre - nimeni nu stia exact cand trebuie sa vina, ora oficiala a concertului era 20:00, pe bilete scria ca se intra in sala pana la 20:45, pas de mai intelege ceva. Mai mult de-atat, cine a facut greseala de a cumpara abonament pentru ambele evenimente a avut surpriza (neplacuta, credeti-ma) de a se mura incet la coada, pentru ca accesul cu abonament era permis pe o singura usa.

Fetele au aparut pe scena putin dupa 8 si jumatate si incet-incet am uitat de sacaielile organizatorice, de apa intrata in adidasi si de iarna care insista sa se apropie cu pasi lacomi.. "Dancing with myself" ne-au soptit senzual, si ne-am conformat, fiecare langa scaunul lui, pe scari, pe coridor, cum puteam ("aveti scaune, dar nu e musai sa le folositi" - atat de simplu, atat de eficient).

Nebunie apoi, "Too drunk to fuck" si chicoteli impertinente, o sala strigand "fuck" si zambete post-orgasmice, incantare de copii pusi pe sotii pe toate figurile din jur. Magia a continuat cu "Guns of Brixton", "Human Fly", "Just can't get enough", "Teenage kicks", "Love will tear us apart"... si le-am iubit (eu si ceilalti 3499 de oameni zambitori din sala) chiar daca nu au cantat my all time favourite, "I melt with you".(vezi galerie foto)

Cu randurile ceva mai rare (cam 3000 de spectatori) ne-am adunat si duminica seara sa auzim jazz, swing si blues made in Scandinavia, cu sintetizatoare imblanzite de accente de acordeon (si de fardul discret al lui Oscar Simonsson, gazda serii). Cu o solista noua (Hilde Louise Asbjornsen, nu tocmai la inaltimea Anei Brun) si patru instrumentisti entuziasti, Koop nu ne-au lasat nici ei sa stam prea mult pe scaune - poate doar la melodiile de inceput, instrumental-melancolice ("Beyond the sun").

Ne-am miscat, unduit, foit, sucit, invartit, bucurat pe "Summer Sun", "Let's elope" (solist si chitara Mikael Sundin), "In a heartbeat" sau "Whenever there is you", si am explodat la bisul cu "Island Blues", "Strange Love" (o piesa noua) si "Come to me" - un concert mult prea scurt pentru o sala atat de incalzita.(vezi galerie foto)