Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Here comes Koop

Marti, 16 Septembrie 2008, Categoria: Noutati

Here comes Koop Nu stiu voi cum va simtiti cu toamna asta sosita brusc, cu vant si ploaie si frig si umbrele rupte prin colturi de strada, dar noi ne scaldam in ditamai butoiul nostalgic dupa vara care a trecut (prea repede, ca toate verile misto). Probabil ati auzit "Koop island blues", fie in Vama fie pe la prieteni (daca nu, acum e momentul) - cert e ca azi pare a fi reteta perfecta anti-depresiile-de-sezon. Bizara combinatie de origini suedeze si sound parizian, cu aroma de stuf, nisip incins si tipat de pescarusi in fundal.

Anyway, o sa putem vedea Koop live la Bucuresti (how secsi is that?!) gratie celor de la EMagic Entertainment, pe 23 noiembrie la Sala Palatului.Oscar Simonsson si Magnus Zingmark au pus bazele Koop in 1995 la Stockholm, orientandu-se inca de la inceputuri catre acest gen de muzica. Primele doua albume, „Sons of Koop” si „Waltz for Koop” si-au gasit incet dar sigur drumul catre publicul din intreaga lume. Au urmat doua turnee mondiale si sute de remixuri urmand ca in 2006 sa se reintoarca in Stockholm pentru pregatirea celui de-al treilea album: „Koop Island”.

La o prima auditie, sound-ul trupei lasa senzatia unei orchestre insa piesele sunt facute in intregime din secvente. Mii de bucatele muzicale: toba, vioara, contrabas sau cor, sunt impletite in studio ca niste piese de puzzle pentru a crea noi melodii. Tocmai aceasta metoda da impresia unui sound suprarealist, specific pentru Koop. „Piesele sunt create intr-un sistem post-sampling in care totul este posibil. Chiar si intoarcerea in timp.”, declara Magnus. Inapoi la muzica swing a anilor ’30, Koop recreaza ritmuri de jazz asortate cu discrete nuante ale blues-ului interbelic. In show-urile live, Koop se prezinta in varianta extinsa, alaturi de sase muzicieni desavarsiti, intr-o formula exotica asemeni orchestrelor de mult uitate. De-a lungul timpului, Oscar si Magnus au colaborat cu solisti talentati precum Yukimi Nagano, Ane Brun, Rob Gallagher si Mikael Sundin, la Bucuresti vocea formatiei urmand sa fie Hilde Louise Asbjornsen.

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.myticket.ro, la diferite categorii de pret in functie de pozitia in sala: 60, 85, 110 si 140 de lei.

Concertul pe care Koop il va sustine pe 23 noiembrie se inscrie in proiectul FUSION STUDIO WEEKEND organizat de Emag!c Entertainment toamna aceasta la Sala Palatului, proiect in care este inclus si spectacolul Nouvelle Vague din 22 noiembrie. Persoanele interesate de cele doua concerte, Nouvelle Vague si Koop, pot achizitiona un bilet valabil pentru ambele zile de spectacol, respectiv 22 si 23 noiembrie, fie din reteaua magazinelor Diverta, fie de pe www.myticket.ro, beneficiind astfel si de o reducere, categoriile de pret fiind: 100, 150, 190 si 240 de lei.

(Sursa: emagic.ro)

Si-acum... muzica!