Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Hip-hop european la Bestfest

Luni, 30 Martie 2009, Categoria: Festivaluri

Hip-hop european la Bestfest LOOPTROOP ROCKERS este cel mai recent nume confirmat in programul celei de-a treia editii BESTFEST! Celebra trupa suedeza va urca pe scena festivalului, sambata, 4 iulie, alaturi de Santana - unul dintre cei mai apreciati artisti internationali aflat pentru prima data in concert la Bucuresti.  B’ESTFEST se va desfasura vara aceasta pe durata a 5 zile,  in perioada 1-5 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti.

Looptroop a luat fiinta in Vasteras (Suedia), la inceputul anilor ‘90, la initiativa lui Promoe, si a lui Embee, carora mai tarziu li s-au alaturat Cosmic si Supreme. Chiar daca distributia si promovarea la nivel mondial au constituit obstacole pentru casa de productie independenta a trupei, Looptroop a reusit ca la mai bine de 15 ani de la primii pasi in industria muzicala, sa devina unul dintre cele mai apreciate nume ale Hip-hop-ului european.

Looptroop si-a asigurat succesul international bazandu-se pe contactul direct cu fanii in cadrul show-urilor live spectaculoase, albumele trupei fiind promovate masiv prin turnee pe toate continentele! „Modern Day City Symphony” (2000), „The Struggle Continues” (2002), „Fort Europa” (2005) si recentul „Good Things” (2008), alaturi de albumele solo ale lui Promoe – „Government Music” (2001), „Long Distance Runner” (2004) si „White Man’s Burden” (2006) s-au remarcat printr-un sound unic, bucurandu-se de un impact major in comunitatea Hip-hop si reggae din toata lumea.

In 2007, Cosmic si-a anuntat plecarea din Looptroop, cauza fiind turneele obositoare, care il tineau departe de familie. Dupa plecarea lui Cosmic, Promoe, Embee si Supreme au schimbat numele trupei in Looptroop Rockers si au lansat „Good Things”, turneul de promovare al noului album aducand trupa pentru prima data in Romania, la B`ESTFEST, pe 4 iulie, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans si The Ting Tings.