Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

My Dying Bride confirma participarea la Maximum Rock Festival 2013

Sambata, 27 Aprilie 2013, Categoria: Concerte

My Dying Bride confirma participarea la Maximum Rock Festival 2013 MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti.

In cele doua zile de festival vor urca pe scena atat formatii straine, cat si formatii autohtone.

Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock.

Dupa THE 69 EYES, o noua formatie confirma participarea la MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2013. Este vorba de formatia britanica MY DYING BRIDE care va canta in data de 26 octombrie 2013.

Componenta My Dying Bride: Aaron Stainthorpe - voce; Andrew Craighan - chitara; Hamish Glencross - chitara

Lena Abé - bas; Shaun MacGowan - vioara, claviaturi;

Dan Mullins - tobe.

Exista formatii al caror destin este acela de a schimba istoria rockului. MY DYING BRIDE este una dintre acestea. Grupul britanic ia nastere in 1990 si declanseaza o revolutie intunecata care va aduce la suprafata, cu virtuozitate si gratie, un gen de metal care va deveni favoritul celor cu inimi melancolice: Doom-ul.

Alaturi de Anathema si Paradise Lost, My Dying Bride formeaza legendarul "Peaceville Three" - "Sfanta" Treime responsabila cu emergenta "doom-metalului".

Trupa a fost intemeiata in luna iunie a anului '90 de catre Andrew Craighan (chitara) si Rick Miah (tobe), dupa ce acestia au parasit formatia Abiosis. Li s-au alaturat Aaron Stainthorpe (voce) si Calvin Robertshaw (chitara). Sase luni mai tarziu, grupul lansa deja un demo, intitulat "Towards the Sinister". Dupa ce primul lor single, "God Is Alone" s-a vandut ca painea calda, muzicienii au intrat in vizorul celebrei case de discuri Peaceville Records, care i-a ajutat sa scoata pe piata un EP, "Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium". De aici, cariera MDB a luat avant.

Formatia isi imbogateste componenta cu un clapar/violonist, Martin Powell, si adauga si mai multe straturi instrumentale muzicii ei. Rand pe rand, My Dying Bride va lansa 11 albume, dintre care cele mai multe au fost numite capodopere ale genului "inventat" de trupa.

In definitiv, cine nu cunoaste piesele "For My Fallen Angel", "For You" sau "A Kiss to Remember", adevarate imnuri tenebroase, coloane sonore pentru nostalgiile si tristetile oricarui metalist care se respecta? Experienta ascultarii lor este coplesitoare, dar este cu atat mai intensa daca se intampla live.

My Dying Bride nu este o formatie straina de publicul din Romania, care a avut in trecut ocazia sa-i vada pe britanici in concert. O reintalnire cu acestia nu poate fi decat un eveniment binevenit, cu atat mai mult cu cat fanii metal din tara sunt “doomeri” impatimiti.