Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

O noua confirmare la Ciuc Summer Fest 2010 - Pink Martini!

Miercuri, 10 Martie 2010, Categoria: Festivaluri

O noua confirmare la Ciuc Summer Fest 2010 - Pink Martini! Alaturi de Faithless si Gary Moore, cel de-al treilea nume confirmat in cadrul Ciuc Summer Fest 2010 este Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge si fusion din intreaga lume, "micuta orchestra" urmand a sustine un concert pe scena festivalului in seara de 17 iulie. Ciuc Summer Fest 2010 va avea loc in zilele de 16, 17 si 18 iulie pe stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti, si promite publicului roman o suita de show-uri live spectaculoase, intr-o adevarata atmosfera de festival.

Nascuta in Portland, Oregon, in anul 1994, la initiativa lui Thomas Lauderdale, Pink Martini abordeaza in fiecare compozitie un melanj eclectic de ritmuri de latino, lounge, clasic sau jazz, muzica sa - catalogata nu de putine ori de critici drept "muzica vintage" – fiind descrisa chiar de Lauderdale ca "muzica lumii fara a fi world music, o combinatie de simfonie urbana cu ritmuri de carnaval cubanez/brazilian si Breakfast at Tiffany’s/Natiunile Unite".Formata initial pentru a canta la deschiderea evenimentelor politice din orasul natal Portland, orchestra Pink Martini si-a facut debutul pe continentul european cativa ani mai tarziu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Primul album al trupei, "Sympathique", a fost lansat in 1997 in cadrul propriei case de discuri si s-a vandut in toata lumea in peste 1,3 milioane de exemplare. Au urmat alte trei materiale de studio, "Hang on Little Tomato" (2004), "Hey Eugene!" (2007), si cel mai recent album, "Splendor in the Grass", precum si un DVD, "Discover the World: Live in Concert", lansat in 2009, material ce contine filmarea integrala a trei concerte sustinute de Pink Martini la Arlene Scnitzer Concert Hall, impreuna cu Orchestra Simfonica din Oregon. Numeroase piese semnate Pink Martini au fost incluse si pe coloanele sonore ale mai multor creatii cinematografice, printre care "In the Cut", "Nurse Betty", "Josie and the Pussycats", "Tortilla Soup", "Shanghai Kiss" sau "Mr. and Mrs. Smith".

Alaturi de numeroase spectacole sustinute pe cele mai mari scene ale lumii in compania unor celebre orchestre precum Filarmonica din Los Angeles, Orchestra din Boston sau Orchestra Simfonica Nationala a Statelor Unite, Pink Martini a colaborat de-a lungul timpului si cu numerosi muzicieni renumiti precum Jimmy Scott, Carol Channing, Henri Salvador, Jane Powell, Chavela Vargas, Georges Moustaki, Michael Feinstein, DJ Dimitri from Paris, clarinetistul si dirijorul Norman Leyden, Hiroshi Wada sau DJ Johnny Dynell. Multivalenta culturala a componentei "micutei orchestre" si diversitatea stilurilor muzicale abordate au transformat Pink Martini intr-una "dintre fortele originale ale muzicii contemporane, imbinand mai bine ca orice alta trupa de acest gen din ultimul timp cultura pentru muzica si dans cu nostalgia interpretarilor" (Washington Times).

Hit-urile Pink Martini – "Amado Mio", "Que Sera Sera", "La Soledad", "Donde Estas, Yolanda", "Una Notte a Napoli", "Tempo Perdido" sau "Simpatique (Je ne veux pas travailler)" - au cucerit deja publicul roman in cadrul celor doua concerte sold-out sustinute de trupa in anii trecuti in Bucuresti, Thomas si China Forbes – vocea Pink Martini - declarandu-se la randul lor surprinsi si incantati de caldura si energia spectatorilor romani. Fanii trupei vor avea ocazia sa-si revada favoritii pe 17 iulie, in cea de-a doua zi de Ciuc Summer Fest, biletele pentru fiecare zi a festivalului putand fi deja achizitionate online de pe www.myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de distanta fata de scena: 90 lei, 160 lei si 220 lei.