Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Stefan Banica Jr. incheie Tuborg Green Fest

Joi, 6 August 2009, Categoria: Festivaluri

Stefan Banica Jr. incheie Tuborg Green Fest Alaturi de numele deja confirmate - Chicane, Guano Apes, The Crystal Method, The Herbaliser, Zdob si Zdub, Suie Paparude si AB 4 - Tuborg Green Fest a pregatit fanilor muzicii romanesti o seara speciala, dedicata exclusiv catorva dintre cele mai bune nume ale live-ului autohton. Capul de afis al acestei zile va fi Stefan Banica, cu un show creat special pentru acest eveniment, alaturi de artist urmand a urca pe scena si cativa dintre cei mai buni prieteni ai acestuia. Tuborg Green Fest da startul distractiei in perioada 4, 5, 6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti.

Cea de-a treia zi a festivalului isi propune sa aduca in fata publicului nume din zona pop-rock romaneasca, seara urmand a fi incheiata de un impresionant show live marca Stefan Banica & Friends. Artistul promite si de data aceasta un concert spectaculos si diferit fata de cele cu care si-a obisnuit deja fanii: Stefan va pregati publicului Tuborg Green Fest mai multe surprize, invitand pe scena cativa dintre cei mai apropiati prieteni ai sai, nume cunoscute de pe scena muzicala romaneasca.

Actor, cantaret, compozitor, textier si vedeta de televiziune in egala masura, Stefan Banica este unul dintre cei mai apreciati artisti din Romania. De-a lungul unei cariere de peste doua decenii, Stefan Banica a reusit sa-si treaca in CV numeroase premii, 11 albume de studio vandute in peste 500.000 de exemplare, roluri in filme si seriale de succes si peste o mie de concerte in intreaga tara. Desi prima mare dragoste a lui Stefan este actoria, el jucand in filme precum "Liceenii“, "Extemporal la dirigentie“, "Liceenii rock`n`roll“, sau "Triunghiul mortii“, artistul a ajuns celebru datorita hiturilor lansate in ultimii 17 ani, printre cele mai cunoscute si ascultate numarandu-se “Veta”, “Inca o zi”, “Poveste”, “Toata lumea danseaza”, “Armata” sau “Epilog”.Cariera sa muzicala cuprinde o activitate impresionanta, Stefan Banica Jr. avand la activ 11 albume de studio. Albumul de debut, intitulat "Un actor/ un rock`n`roll", a fost lansat in 1992, fiind urmat in 1996 de cea de-a doua aparitie discografica, "Te rock... frumos", un album la care Stefan a colaborat pentru prima data cu trupa "Rock`n`roll Band" si grupul vocal "The `50`s". In anul 2000, Stefan Banica a lansat albumul "Cel de acum", piesa "Poveste" extrasa de pe acesta fiind premiata la Festivalul de Muzica Mamaia. Anul 2002 a adus lansarea unui nou material, "De dragoste in toate felurile“, care s-a bucurat de un succes enorm, primul single, "Gaseste-mi loc in inima ta", aflandu-se multa vreme in primele pozitii ale topurilor din Romania. Al doilea extras pe single din acest album, "Te iubesc femeie...“ este si el unul dintre cele mai populare videoclipuri ale artistului, datorita prezentei viitoarei sale sotiii, Andreea Marin.

In 2007, Stefan a lansat “Impreuna”, al zecelea album de studio din cariera care a primit discul de platina pentru peste de 20 000 de unitati vandute, primul extras pe single al acestui album “S-o facem lata”, clasandu-se pe primele locuri in topurile muzicale din Romania. Anul acesta, pe langa filmarea unui nou videoclip pentru piesa “Epilog”, Stefan Banica Jr. a lansat materialul “Toata lumea danseaza”, in editie live de colectie. Activitatea concertistica al lui Stefan Banica este si ea impresionanta, artistul avand la activ peste 1000 de concerte sustinute in intreaga tara. Mai mult decat atat, in anul 1994 a inceput traditia spectacolelor de Craciun, sustinute la Sala Palatului din Bucuresti, in prezent artistul detinand un adevarat record cu peste 15 concerte sold-out, sapte dintre acestea avand loc numai anul trecut.