Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Teatrul Joint prezinta Legenda Pianistului de pe Ocean

Vineri, 29 Octombrie 2010, Categoria: Teatru

Teatrul Joint prezinta Legenda Pianistului de pe Ocean Teatrul Joint vi-l prezinta pe Marius Chivu in spectacolul one-man show, „Legenda pianistului de pe ocean”, intr-o adaptare de Marius Chivu dupa Alessandro Baricco, in regia lui Ciprian Cristea. Evenimentul va avea loc marti, 2 noiembrie, ora 20 la Clubul Prometheus (Piata Natiunilor Unite 3-5).

Cum il cheama? Danny Boodmann T D Lemon 1900. Unde s-a nascut? In mijlocul oceanului. Unde a fost gasit? Pe un pian din salonul de dans de la clasa I. Cine-i sunt parintii? Nu stie nimeni. Si cu ce se ocupa? Canta. Ce? Jazz.

Pamantul e un vapor prea mare pentru el, asadar, n-a coborat niciodata pe uscat. Vaporul e micul lui pamant plutitor. Aici incepe si se sfarseste lumea.

„Legenda pianistului de pe ocean” este o poveste despre propriile noastre limite. Si cine stabileste de fapt care sunt aceste limite? Putem deveni genii in micro-universul creat de noi sau putem deveni mediocri in universul exterior. Putem alege? Textul ridica o problema a perspectivelor sub structura variabila a unei largi compozitii jazz. In acest caz, ne intrebam, putem improviza?

O piesa de teatru, un micro–roman, un poem sau doar o fermecatoare improvizatie pentru pian si trompeta? Nimeni nu stie de fapt ce este acest spectacol, nici macar autorul sau, Alessandro Baricco, scriitor contemporan a carui activitate este dedicata permanent legaturilor dintre modernitate, literatura si muzica.

„Novecento” („1900”) este textul dupa care Giuseppe Tornatore a realizat in anul 1988 filmul „The Legend of 1900” cu Tim Roth in rolul principal.

http://www.youtube.com/watch?v=4tislJu9Dls

http://www.youtube.com/watch?v=BO0fmkSA80o&feature=iv&annotation_id=annotation_963787

Spectacolul va avea loc

marti, 2 noiembrie, ora 20,

la Club Prometheus (Piata Natiunilor Unite 3-5)

Pret intreg: 15 ron; pret redus 10 ron

Rezervari prin telefon sau sms la numarul: 0728 967 607.

P.S. Locurile la Club Prometheus sunt limitate, va recomandam sa va faceti rezervare din timp! Teatrul Joint este un proiect de teatru independent si neconventional initiat in iunie 2005, in premiera pentru orasul Brasov, ca o alternativa necesara la teatrul de stat, cu activitate continua si interes deosebit manifestat din partea publicului local. In 2006 si 2007, Teatrul Joint si-a desfasurat activitatea in Clubul Atrium din Sibiu, pentru ca din octombrie 2008 sa aiba stagiune permanenta la Clubul Taranului din Bucuresti. In momentul de fata Teatrul Joint pune in scena piese in: Bucuresti, Brasov, Constanta, Pitesti, Sibiu, devenind cel mai mare teatru independent din Romania. Stagiunea 2010-2011 Bucuresti se va desfasura la Club Prometheus.