Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Zdob si Zdub zguduie Tuborg Green Fest

Luni, 3 August 2009, Categoria: Festivaluri

Zdob si Zdub zguduie Tuborg Green Fest Zdob si Zdub, una dintre cele mai cunoscute si premiate trupe de etno-alternative din Europa, este cea mai recenta confirmare pe afisul Tuborg Green Fest. Infiintata in 1994 in Republica Moldova, trupa Zdob si Zdub este renumita atat pentru hiturile „Videli noci”, “Tiganul si O.Z.N”, “Everybody In The Casa Mare”, “Doina haiducului” sau „Bunica bate toba”, cat si pentru show-urile antrenante sustinute pe aceeasi scena cu Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Biohazard, Rollins Band, Soulfly sau Emir Kusturica & No Smoking Orchestra.

Dupa lansarea albumului de debut "Hardcore Moldovenesc" in 1996, membrii Zdob si Zdub s-au departat de conceptul hardcore-ului american si au inceput sa includa pe piesele lor instrumente populare, pastrand insa abordarea dura. In august 2000, Zdob si Zdub au luat cu asalt Festivalul Pepsi-Sziget, evoluand pe aceeasi scena cu nume precum Oasis, Suzanne Vega, Guano Apes, Lou Reed, Apollo 440, Bloodhound Gang sau Therapy?. In 2001, Zdob si Zdub au lansat albumul "Agroromantica", urmat de turneul “Temporomantica", ce a culminat pe 31 ianuarie 2001 cu un concert alaturi de Emir Kusturica si "The No Smoking Orchestra", la Moscova.

Dupa ce au castigat in 2003 premiul "Best Video" in cadrul MTV Romanian Music Awards, pentru clipul "Doina Haiducului", de pe albumul „Ethnomecanica”, Zdob si Zdub au lansat in acelasi an un nou material, „450 de OI", intens promovat in Europa Centrala si de Est. In 2006, Zdob si Zdub a fost invitat la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Europa, Roskilde Festival, iar in 2007 trupa a concertat in cadrul primei editii de B’ESTFEST.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit. Alaturi de Zdob si Zdub, line-up-ul festivalului ii mai include pe Chicane si Guano Apes, noi confirmari urmand a fi facute publice in zilele urmatoare.