Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Zilele Bucurestiului la Cotroceni

Marti, 8 Septembrie 2009, Categoria: Muzee

Cu prilejul implinirii a 550 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti (20 septembrie 1459), a 350 de ani de cand Bucurestiul a devenit capitala Tarii Romanesti (1659) si a celei de-a XVII-a editii a "Zilei Europene a Patrimoniului" (19 septembrie 2009), a carei tema este in acest an "Accesul catre monumentele istorice", Administratia Prezidentiala si Muzeul National Cotroceni organizeaza in perioada 12-20 septembrie 2009, o  serie de evenimente culturale reunite sub genericul "Din Bucurestiul de altadata...muzica, teatru, imagini, costume...".

De-a lungul a sapte zile, publicul bucurestean este invitat in gradina Palatului Cotroceni, pentru a urmari un program divers, constand in concerte, expozitie in aer liber, spectacole de teatru,  personaje in costume de epoca, dupa cum urmeaza:

Sambata, 12 septembrie, orele 19.30

Concert "Invitatie la vals", sustinut de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".

Duminica, 13 septembrie, orele 12.00

"Rendez-vous la Cotroceni" - muzica si atmosfera Bucurestiului de altadata cu Silviu Biris,     actor al Teatrului National "Ion Luca Caragiale" si invitatii sai.

Miercuri, 16 septembrie, orele 19.00

Concert de chitara clasica si flaut, sustinut de Ion Bogdan Stefanescu si Costin Soare.

Prezentator: Tiberiu Paun – actor

Joi, 17 septembrie, orele 19.00

Recital pian-voce Paula Seling

Prezentator: Tiberiu Paun – actor

Vineri, 18 septembrie, orele 19.00

Recital pian-voce Liana Lungu

Prezentator: Tiberiu Paun – actor

Sambata, 19 septembrie, Ziua Europeana a Patrimoniului

orele 11.00-18.00 - "Început de veac la Cotroceni", expozitie cu vanzare in gradina palatului, realizata in parteneriat cu Asociatia "Ospetia din Romania", Arhiva si biblioteca Ion C. Rogojanu, Muzeul National Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida", Muzeul National Filatelic, ARCUB-Primaria Municipiului Bucuresti, Elite Art Club UNESCO, Clubul Vehiculelor de Epoca.

Expozitia reconstituie atmosfera de inceput de secol in Bucuresti si la Palatul Cotroceni, pana la izbucnirea primului razboi mondial (1900-1914). În cadrul acesteia, vor putea fi admirate automobile de epoca (Olds Patent – 1888, Ford – 1912), velociped 1900, aparate de fotografiat de epoca, imagini reprezentand Palatul Cotroceni, familia regala si princiara, monumente si cladiri din Bucuresti, machete de emisiuni filatelice reprezentand de asemenea monumente si cladiri din Bucuresti.

Atmosfera de epoca va fi completata de carti postale cu familia regala, carti si albume de calatorie, carti purtand semnaturi ale unor personalitati romane si straine, carti vechi de bucate, meniuri, partituri muzicale, obiecte de arta decorativa, picturi, gravuri, piese de mobilier de mici dimensiuni, obiecte mestesugaresti, costume populare aduse de anticari, dar si de personaje in costume de epoca.

orele 15.00-16.00 – Spectacol de teatru "D´ale lui Nenea Iancu", sustinut de trupa As     (studenti la Facultatea de teatru din Bucuresti)

orele 19.00 - "Bonsoir Mon Cher" - spectacol de teatru cu Silviu Biris si invitatii sai;

- Recital de opera sustinut de Theodor Ilincai – tenor, Tina Munteanu – soprana, Mihaela Vilcea – pian.

Prezentator: Silviu Biris

Duminica, 20 septembrie - 550 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti (20 septembrie 1459)

orele 11.00-18.00 - "Început de veac la Cotroceni", expozitie cu vanzare in gradina palatului;

orele 11.30 – 13.00 – Reconstituirea momentului schimbarii garzii la Palatul Cotroceni,    moment sustinut de Regimentul 6 Dorobanti "Mihai Viteazul", coordonat de dr. Adrian    Silvan Ionescu;

orele 15.00-16.00 - Spectacol de teatru "D´ale lui Nenea Iancu", sustinut de trupa As     (studenti la Facultatea de teatru din Bucuresti)

orele 18.30 – Recital Florin Niculescu si invitatii sai

Prin aceste manifestari, Muzeul National Cotroceni doreste sa readuca in memoria publicului parfumul unor timpuri demult apuse, o lume galagioasa si colorata in soarele de acum un veac, dintr-un oras cu o poveste fara sfarsit – Bucuresti.

Biletele pentru toate aceste manifestari se gasesc la casa de bilete a Muzeului National Cotroceni.

Telefon: 021/317.31 07