Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

A Classical Christmas cu Orchestra Philharmonia!

A Classical Christmas cu Orchestra Philharmonia!

Categorie: Muzica

Bucuresti, Teatrul Elisabeta

20 Decembrie 2014 - 21 Decembrie 2014, 19:00

http://www.teatrul-elisabeta.ro/newspost/classical-christmas-cu-orchestra-philharmonia

Acest ansamblu a fost constituit în București în anul 1983 și are în componența sa instrumentiști de excepție. Încă de la debutul său, această formație s-a bucurat de aprecieri deosebite în ceea ce privește calitatea și rafinamentul sunetului, calitatea stilistică a repertoriului abordat, în care predominant este repertoriul preclasic și clasic.
Orchestra s-a impus încă de la debut prin susținerea în concert a unor opusuri de mare consistență precum integrale de Vivaldi, Corelli, Haendel și multe alte opere muzicale. Performanțele artistice ale orchestrei de cameră "Philharmonia” au determint realizarea unor înregistrări pe disc ale unor lucrări ca L'estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concertelor Grossi de Corelli, Integrala concertelor Grossi de Haendel , lucrări de Mozart, Gillliani, Respighi, precum și lucrări ale unor compozitori români contemporani.
Orchestra "Philharmonia" a fost invitată să susțină concerte la diferite festivaluri internaționale de muzică de cameră, în tări precum Bulgaria, Rusia, Turcia , Grecia, Spania, Austria , Germania s.a. prilej cu care din nou au fost relevate elogios calitățile sunetului și omogenitatea deosebită a acestui ansamblu.
Orchestra a colaborat cu cei mai prestigiosi soliști români precum și cu reputați artiști străini printre care: Rugiero Ricci, Victor Picaisen, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diaz, Barbara Hendricks s.a.
Fondatorul și conducătorul orchestrei de cameră "Philharmonia", Nicolae Iliescu a absolvit cursurile Conservatorului Național din București, beneficiind de asemenea de bursa "George Enescu" și s-a distins prin aprecieri deosebite în concertele susținute în țară precum și în o serie de țări printre care Ungaria, Bulgaria, Rusia, Italia, Spania, Elveția, Germania și precum într-o serie de țări din Asia și din America.
Între anii 1984 și 1990 a fost concert-maestru al Filarmonicii "George Enescu", iar mai apoi profesor universitar la Academia de Muzică din București.
A urmat cursurile de aspirantură ale Conservatorului Piotr Ilici Ceaikovski din Moscova , unde a obținut aprecieri și rezultate excepționale .   Pret bilet: 30 lei / 40 lei
Rezervari si informatii: 0727.703.703
Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro
Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 

Calendar Evenimente: