Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Anca Parghel Night @ Hard Rock Cafe

Anca Parghel Night @ Hard Rock Cafe

Categorie: Party si Monden

Bucuresti, Hard Rock Cafe

21 Septembrie 2009, 20:30

http://www.hardrockcafe.com/bucharestHard Rock Cafe Bucuresti te invita luni, 21 septembrie, la Blue Monday Gala, evenimentul de deschidere al serilor de blues&jazz pe care clubul le va oferi si in aceasta toamna, in fiecare zi de luni, iubitorilor de gen. Gala Blue Monday din acest sezon va fi dedicata regretatei interprete de jazz - Anca Parghel. In memoria artistei, pe scena Hard Rock Cafe vor urca fiii acesteia, Tudor si Ciprian Parghel, precum si Paula Seling, Ozana Barabancea si Luiza Zan, alaturi de Marius Popp, Alin Constantiu si Puiu Pascu.
Blue Monday, seria de concerte de blues&jazz lansate la inceputul acestui an, revine din 21 septembrie cu nume consacrate din muzica romaneasca si internationala. Evenimentul ii va avea drept gazde pe aceiasi Florian Lungu (critic muzical, compozitor si realizator de emisiuni radio si TV) si Mike Godoroja (compozitor, interpret de muzica blues si producator muzical).

„Ne aflam deja la a doua stagiune Blue Monday si, conform traditiei, daca putem spune asa, acest eveniment incepe cu o Gala. Prima a reunit pe scena Hard Rock Cafe nume mari din peisajul muzical autohton. De aceasta data, insa, am hotarat alaturi de Florian Lungu sa dedicam Gala unui nume care merita cu prisosinta recunoasterea in decorul cultural romanesc – Anca Parghel este o voce care, in afara faptului ca va ramane nemuritoare, este si o valoare recunocuta international a jazz-ului romanesc. De aceea, „Anca Parghel Night” va insemna o sarbatorire a artistei de catre lumea jazz-ului, de catre cei care i-au fost prieteni si colegi de-a lungul vietii si care se reunesc cu acest prilej pentru a ne aduce aminte ca, in luna septembrie, indragita noastra artista si-ar fi sarbatorit ziua de nastere”, a declarat Mike Godoroja.

Prima stagiune Blue Monday a durat trei luni si a adus pe scena Hard Rock Cafe unele dintre cele mai valoroase nume ale muzicii romanesti, printre care: Johnny Raducanu, AG Weinberger, Horia Brenciu, Marius Mihalache, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Maria Raducanu, Nightlosers si altii.Anca Parghel s-a nascut la Campulung Moldovenesc pe 16 septembrie 1957 si s-a stins din viata pe 5 decembrie 2008 din cauza unei forme de cancer. Vocea ei a fost deseori comparata de critici cu Maria Callas, Ella Fitzgerald sau Yma Sumac. Cunoscuta si apreciata drept una dintre cele mai valoroase cantarete de jazz din Romania, Anca Parghel a cantat in cadrul marilor festivaluri de jazz din lume. A reprezentat Romania ca ambasador cultural in cadrul evenimentelor de celebrare a integrarii Romaniei in EU si a celor initiate de Institutul Cultural Roman in marile capitale europene. De-a lungul carierei a cantat alaturi nume celebre din jazz-ul mondial, printre care Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell sau Thomasz Stanko.
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 

Calendar Evenimente: