Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Harca se intoarce

Harca se intoarce

Categorie: Arta si Cultura

Bucuresti, Teatrul Elisabeta

3 Aprilie 2015 - 4 Aprilie 2015, 20:00

http://www.teatrul-elisabeta.ro/

„Harca se intoarce”, o comedie muzicala cu un strop de magie
-Premiera-
Vineri, 3 aprilie 2015, Ora 20:00   Dupa 30 de ani de la cea mai recenta punere in scena, celebra poveste a „Babei Harca” revine intr-o adaptare moderna   Comedia muzicala „Harca se intoarce“, adaptare dupa un povestea scrisa de Matei Millo, va avea premiera pe 3 aprilie, la Teatrul Elisabeta din Bucuresti.
Actrita Dana Rotaru este protagonista muzicalului. In prezent poate fi vazuta in spectacolul „Fantoma de la Opera“, pus in scena la Bucuresti de regizorul australian Stephen Barlow. Alaturi de ea, distributia musicalului „Harca se intoarce“ ii cuprinde pe Diana Dumitrescu, Vladimir Draghia, Alexandru Suciu, Bogdan Talasman si Cristi Cretu. Toti incearca sa se elibereze de sub „vrajile” Harcai.
Transpusa in zilele noastre, povestea Harcai vorbeste despre dragoste, iluzii si manipulare. Adaptarea propusa de regizorul Catalin Rotaru pastreaza, in spatele situatiilor comice, o parte din tipologiile pe care le regasim in povestea originala, transmise insa sub „masca” satirei si umorului.
Text de referinta scris de Matei Millo si rescris in nota contemporana.
Inspirat din mitologia romaneasca, textul „Baba Harca“ a fost scris in 1851 de Matei Millo, unul dintre cei mai importanti artisti ai teatrului romanesc, marcand inceputul istoriei literaturii muzicale romanesti. Compozitorul de renume Alexandru Flechtenmacher a transformat textul in prima opereta romaneasca.
Cel mai recent, textul a fost pus in scena in 1984 de regizorul Alexandru Dabija la „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamt, rolul Harcai fiind atribuit actorului Constantin Ghenescu. In 1986, Anda Calugareanu intra in rolul Babei Harca pe scena bucuresteana, intr-o adaptare muzicala semnata de Nicu Alifantis.
Adaptarea textului realizata acum de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga pastreaza multe elemente din povestea originala, transformand-o insa intr-o comedie muzicala savuroasa. Mai mult, Baba Harca devine o Harca a lumii moderne, o femeie abila si seducatoare din lumea interlopa, avida de putere si bani, manipulatoare a slabiciunilor celorlalti.   Distributia   Dana Rotaru
Vladimir Draghia
Diana Dumitrescu „
Alexandru Suciu
Bogdan Talasman
Cristi Cretu
Partner principalul principal este CEC Bank, o banca comerciala universala competitiva, cu un portofoliu variat de produse si servicii de calitate. Oferta de produse bancare a CEC Bank este una dintre cele mai cuprinzatoare din sistemul bancar romanesc, clientii sai avand acces la o gama variata de credite de nevoi personale, credite pentru persoane juridice, depozite, carduri, scrisori de garantie, produse de trezorerie, programe finantate extern, fonduri europene si servicii de Internet Banking. In conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si autoritatilor administratiilor publice locale reprezinta principala preocupare a bancii, fara a neglija insa relatia cu populatia din Romania. Mai multe detalii despre produsele CEC Bank se pot obtine in orice unitate a bancii, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.   Parteneri media: EvZ, EvZ Monden, www.ziare.com, Eva, Tango, Cinemagia (pagina de Timp Liber).

Axis Productions este o asociatie non-profit implicata in productia si promovarea proiectelor independente de teatru si film. In 2014, a produs si lansat piesa „Jocul din Ialta“, de Brian Friel, cu Adrian Paduraru si Ana Donosa, si spectacolele „American Nights in Bucharest“, avandu-i ca invitati speciali pe Oana Pellea si Ion Caramitru, si „American Night Dream”, avandu-i ca protagonisti pe cantaretul si regizorul de teatru musical american Calvin McClinton si Claudia Cream.

Pret bilet: 40 lei/ 50 lei
Rez&Info: 0727.703.703
Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta si online pe www.bilet.ro si www.teatrul-elisabeta.ro
Pentru mai multe detalii despre Pachetul “Dinner & A Show”, va invitam sa accesati www.teatrul-elisabeta.ro
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 

Calendar Evenimente: