Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Lansare de carte si concert live: romanul Pervertirea si trupa Semne pe 9 mai in club Control

Lansare de carte si concert live: romanul Pervertirea si trupa Semne pe 9 mai in club Control

Categorie: Arta si Cultura

Bucuresti, Control Club

9 Mai 2012 - 9 Mai 2012, 19.30

http://www.hergbenet.ro

Editura Herg Benet și clubul Control va invita miercuri, 9 mai, de la ora 19.30, in Control (Str. Academiei nr. 19), la lansarea romanului “Pervertirea”, de Cristina Nemerovschi, in cadrul unui eveniment cross-art, urmat de after-party.
Vor vorbi despre romanul “Pervertirea” criticul literar Radu Voinescu și scriitorii Dan Silviu Boerescu, Ciprian Maceșaru și Leonard Ancuța. Moderatorul discuției: Dan Belfast Anghel. Invitata: actrița Tamara Roman, care va citi fragmente din romanul “Pervertirea”.
Concert rock live: SEMNE.
Trupa de rock alternativ SEMNE a aparut in anul 2007, la inițiativa vocalului Adrian Tanase de la Țapinarii, alaturi de Ionuț Ivana (ex-Dracula) și de Victor Adrian Rus, chitaristul trupei 9,7 Richter. Au fost cooptați Cornel Stanchi, la tobe, și Alexandru Marian Ganea (aka Andu) la chitara. Primul concert a avut loc la festivalul Zapping Through Culture, in recital, in septembrie 2007, in Club A. „Fum” a devenit primul single SEMNE și a stat 3 saptamani la Romtop City FM.
Componenta actuala a trupei Semne:
Adrian Tanase (Țapinarii), voce
Mihai Razna Caluseriu, chitara
Sorin Mihai Popa, chitara
Ionut Ramon Ivana, bass
Mihai Dumitrascu, tobe
Promoție Control: la 2 beri cumparate, primești una gratis.
Lansarea romanului “Pervertirea” se va incheia cu un after-party in Club Legere (P-ța Rosetti nr. 5, subsol), de la ora 22, in cadrul unei seri New Model Party, cu tema “Sado-masochismul in literatura actuala”.
Dupa ce a debutat in 2010 cu “Sange satanic”, un roman dur și nonconformist care a starnit dispute in randul consumatorilor de literatura convenționala, dar care a fost indragit rapid de publicul tanar, amator de originalitate literara, Cristina Nemerovschi revine in 2012 cu un “thriller filosofic despre arta, oameni și o noua (i)moralitate” – “Pervertirea”.
Daca “Sange satanic” a devenit memorabil in randul cititorilor prin fraza cu care se autocaracterizeaza personajul principal – “Ascult black metal, sunt ateu, lumea ma crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau in fiecare zi si ma droghez in fiecare saptamana”, deja un leimotiv in randul adolescenților, dar și prin capitolul intitulat „De ce nu iubim femeile?”, o replica la binecunoscutul “De ce iubim femeile” cartarescian – replica apreciata și de catre Mircea Cartarescu – , noul roman al Cristinei Nemerovschi aduce de asemenea in prim-plan subiecte incitante, cum ar fi arta, crima, sado-masochismul, filosofia nihilista.
“Pervertirea” este un roman pe 3 voci, un adevarat tur de forța din care nu lipsesc critica la adresa societații decadente și umorul negru.   Amalia, o adolescenta deloc banala, dispare intr-o dimineața de decembrie. in cautarea ei pornesc trei prieteni care sunt, in același timp, și suspecți in cazul dispariției tinerei: un scriitor mizantrop și de succes, un pictor fascinat de lolite, dar și de septuagenare, o prostituata atrasa de tot ce inseamna sex extrem. Revoltele sociale din februarie 2012 constituie, in premiera in literatura romana, o parte din fundalul acțiunii. Cautarea Amaliei reprezinta pentru fiecare dintre cei trei o introspecție dura, o permanenta și caustica analiza a umanitații degradate. Pe urmele Amaliei, pașim intr-un București underground, cu cluburi dedicate sado-masochismului, dar și cu memorabila și fascinanta Cala, un loc desprins parca din “Calauza” lui Tarkovski.
Imaginația celor trei protagoniști abunda de fabulos, distopic, umor negru, cinism. Singurul subiect pe care nihilismul nu il atinge este arta. in numele artei, se poate ajunge și la crima?   “Pervertirea, al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, calca iarasi peste cliseele burghez-proletar-ciocoiste din divertismentul de un entuziasm gretos al televiziunilor, zgarie Glantz-ul revistelor pentru femei, plonjand dezinhibat intr-o lume ascunsa ochilor ipocritilor pudibonzi ce se prefac a nu sti ca traiesc intr-o Romanie intens stratificata. Concentrandu-se, nu fara o doza zdravana de sadism, asupra existentelor subterane duse de cativa dintre tinerii zilele noastre, cartea radiografiaza nemilos trivialitatea mizera a unei societati ce seamana mai mult cu inversul celei mai bune dintre lumile posibile. Un portret ingrosat la maximum, in liniile caricatural-suprarealiste care ii sunt deja o marca tinerei romanciere. Cristina Nemerovschi scrie in acvaforte despre plictiseala, depresie, lene si dezgust, despre alcool, droguri, viata la limita. Nenumarate partide de sex – cu minore, cu majore, cu tinere, cu pensionare, cu urate si cu frumoase – traverseaza povestea spusa la mai multe voci. Personajele ei traiesc, la modul aproape zoologic, o viata pe dos, asa incat pare intr-adevar ca „trasatura esentiala a umanitatii este esecul”. Cu scriitura ei dura si sensibila, sarcastica si tandra totodata, servind o anti-estetica personala, Cristina Nemerovschi se dovedeste rebela literaturii romane de azi.” (Radu Voinescu)
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou