Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Romanta noastra - concert Maria Raducanu & Maxim Belciug

Romanta noastra - concert Maria Raducanu & Maxim Belciug

Categorie: Muzica

Bucuresti, Teatrul Nottara

19 Iulie 2008, 20:00

http://www.chitara.ro

Sambata 19 iulie 2008, cu incepere de la orele 20.00, Teatrul Nottara va gazdui un concert extraordinar sustinut de
Maria Raducanu si Maxim Belciug.
 
  Intitulat simplu “
Romanta noastra”, concertul este de fapt o invitatie la poezia plina de farmec a muzicii facute cu suflet. Un concert ca o oglinda. A lor, a muzicienilor, si a cantecelor lumii, cu miezul si simplitatea lor vrajita. Si, evident, a noastra, a celor ce ne hranim cu infioratele lor acorduri.
Strofe vechi romanesti, pesnii rusesti, lirism iberic, toate vor rasuna, pestrit, sambata seara, in intimitatea racoroasa a Teatrului Nottara. Pentru ca, asa cum spune Maria Raducanu, “cultura ne diferentiaza, un pic, o vreme, pana ajungem la suflet, care nu mai e cultural si care e acelasi peste tot.”
 
  Asadar sambata, cu incepere de la orele 20.00, Maria Raducanu si Maxim Belciug va asteapta intr-un spectacol - vorba poetului - “
cu chip de curcubeu - un curcubeu multicolor, armonizat pe placul tuturor!...
  ____________________
 
 
Maria Raducanu
este intotdeauna o aparitie emotionanta. De un clasic nonconformism, ca persoana si ca artist, Maria Raducanu iubeste muzicile traditionale – expresie a fondului primordial al sensibilitatii lumii, si jazzul – emblema ultima a libertatii in arta sunetelor. Desi ei insasi nu-i place sa vorbeasca despre muzica ei folosind etichete stilistice, criticii muzicali acreditati o considera posesoarea unui fel de a canta unic, o imbinare exploziva de traditie romaneasca si de muzici contemporane. O voce unica, pur si simplu extraordinara. Poate din acest motiv, aceeasi critici, neavand cuvinte pe masura, se rezuma la a o considera o noua Maria Tanase, o Edith Piaf, o Amalia Rodriguez a Romaniei.
 
  Pe
Maxim Belciug ne-am obisnuit sa-l regasim in aerul mai rarefiat al muzicii clasice, oferind recitaluri regal pe scenele ateneelor si filarmonicilor, in tara sau in strainatate. Virtuoz al chitarei inca de pe vremea cand in Romania nu se studia chitara clasica in nici o universitate, Maxim Belciug reprezinta astazi un nume intampinat cu entuziasm de elita muzicii clasice. Langa Maria Raducanu, Maxim Belciug ni se prezinta intr-o ipostaza care, desi nu-l valorifica ca solist, este la fel de implinitoare: aceea de acompaniator al vocii.
 
  Proiectul comun al celor doi artisti s-a plasat inca de la inceput sub un principiu integrator: acela al autenticitatii. Scopul este de a readuce in lumina muzica primara a obartiilor. De o tinuta undeva intre clasic si traditional, muzica lor este de un genuin elaborat, capabil sa nasca in noi zvacnete pe care nu le mai stiam ale noastre de cand, in loc sa intelegem ce traim, traim doar ceea ce intelegem...
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 

Calendar Evenimente: