Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Spectacol aniversar cu "Macbeth"

Spectacol aniversar cu "Macbeth"

Categorie: Arta si Cultura

Bucuresti, Opera Nationala din Bucuresti

7 Decembrie 2008, 18:30

8 decembrie 2008 inseamna sarbatorirea a 87 de ani de la institutionalizarea companiei lirice bucurestene. Spectacolul de duminica, 7 decembrie (ora 18.30) cu "Macbeth" (Giuseppe Verdi) va fi dedicat acestei aniversari.Premiera spectacolului pe scena lirica bucuresteana a avut loc in data de 17 mai 2008. Regia montarii este semnata de Petrika Ionesco, iar conceptia scenografica ii apartine lui Catalin Ionescu-Arbore.

Reprezentatia din 7 decembrie se va bucura de prezenta extraordinara a baritonului ALEXANDRU AGACHE in rolul titular. Alaturi de acesta va evolua artistul-invitat SORIN DRANICEANU - Banco si solistii ONB Silvia Sorina Munteanu, Marius Manea, Liviu Indricau, Antonela Barnat, Stefan Schuller, Ionut Gavrila. De asemenea, isi vor da concursul orchestra ONB si corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu. Spectacolul se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Iurie Florea.Baritonul ALEXANDRU AGACHE s-a nascut la Cluj, orasul in care si-a definitivat, de altfel, si studiile de specialitate, in anul 1979. Succesul international i-a adus renumitului artist o multime de oferte pe scenele din strainatate: Royal Opera House Covent Garden din Londra, Scala din Milano, Opera Nationala din Paris, Opera din Munchen, Staatsoper din Viena.Repertoriul sau cuprinde rolurile titulare din operele "Rigoletto", "Nabucco", "Simon Boccanegra"; Iago din "Otello", Contele de Luna din "Il Trovatore", Amonasro din "Aida", de Giuseppe Verdi. A interpretat Barnaba din opera "La Gioconda" de Amilcare Ponchielli, Sharpless din "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini si rolul titular in "Andrea Chenier", de Umberto Giordano.

In aprilie 2008, Alexandru Agache a fost invitat sa interpreteze pe scena ONB rolurile principale din "Nabucco" si "Simon Boccanegra" (Giuseppe Verdi), fiind foarte apreciat de publicul si de presa romaneasca.Absolvent al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" (Cluj), basul SORIN DRANICEANU a fost invitat sa cante pe scene din Italia, Germania si Elvetia, intrepretand in special roluri din repertoriul liric italian: "Il Trovatore", "Nabucco", "Un ballo in maschera", "Aida" (Giuseppe Verdi); "Turandot", "La Boheme", "Tosca" (Giacomo Puccini), "Il Barbiere di Siviglia" (Gioacchino Rossini). In 1999 a obtinut locul III la Concursul international "Umberto Giordano" (Foggia, Italia), iar in 2000 a fost laureat al Concursului International de Canto "Maria Kraja" (Tirana, Albania).
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 

Calendar Evenimente: