Pubbing.ro
Cluj-Napoca Schimba orasul

Beardyeman (2 x UK BeatBox Champ.) & JFB (UK) @Club MIDI @Cluj-Napoca

Beardyeman (2 x UK BeatBox Champ.) & JFB (UK) @Club MIDI @Cluj-Napoca

Categorie: Muzica

Cluj-Napoca, Club Midi

29 Mai 2009, 2300

http://www.myspace.com/marwaaaan

http://uzr.ro/news/29-mai-09-beardyman-club-midi-cluj/
  click pe link pt a vizualiza cele mai reprezentative clipuri
 
  Beardyman este dublu campion la beatbox in Regatul Unit si cu siguranta unul din cele mai inovatoare live` acturi se intoarce pt a doua oara in Romania,
 
  Beardyman aduce un spectacol unic cu o tehnica impecabila intarita de un sampler, kaos pad si o creativitate iesita din comun. Beardyman a inspotit / sustinut pe scena artisti celebrii precum Fatboy Slim, Andy C, Marky, Groove Armada, Jezzy Jeff, Squarepusher si a contribuit la noile albume a celor de la Armada, A-skills si The Quemists in anticiparea propriului album ce va ateriza in noiembrie.
 
  Impreuna cu JFB, a creat evenimentul fenonmen in Anglia numit Battlejam - un show inovator bazat pe improvizatie in care DJul infrunta MC-ul si publicul participa la spectacol.
 
  Filmuletele de mai jos sunt foarte importante, acordati-le o mare atentie si un pic mai mult volum ca de obicei
 
  pt. a putea intelege mai usor, conceptul evenimentului.
 
  Show lor imbina genurile Hip Hop, Breaks, Reggae, Ragga, Dancehall, Jazz, Funk and Drum ‘n’ Bass.
 
  Beardyman si JFD au fost invitati la cele mai importante emisiuni de radio, tv din lume, BBC , Radio 1, Radio 3, BBC 6, Kiss FM, and Kerrang Radio, a realizat si documentare. Show lor a fost nomninalizat la “best show ever” pe MTV.
  Beatboxing-ul este o forma de percutie vocala strans legata de cultura Underground. Aceasta “arta” a fost numita al 5-lea element in Hip Hop, desi nu se limiteaza doar la acest gen de muzica.
  Stilul implica in primul rand, arta de a reproduce instrumente de percutie, imitatii vocale de scratch-ing, linii de bass si multe alte instrumente folosind doar buzele, limba si corzile vocale. Mai nou, beatboxerii folosesc multe alte metode de a crea sunete cat mai reale. Cei mai priceputi din bransa pot combina anumite pasaje vocale cu linia melodica reprodusa, adica pot canta si face beatbox in acelasi timp. Altii se folosesc de instrumente de suflat.
 
  Arta reproducerii percutiei cu o singura voce isi are radacinile in India unde cu sute de ani in urma se folosea aceasta tehnica de cantat la anumite ceremonii. Indienii au denumit acest gen “bol“. Chinezii de altfel, au dezvoltat “kouji“, o tehnica de percutie vocala prin care reprezentau artele. Aceste feluri de imitare a sunetului se numesc “humming and chanting“.
 
  In cultura Hip Hop, beatboxing-ul a luat amploare in anii ‘80 iar printre primii pionieri ai stilului se numara Doud E.Fresh, primul raper numit “human beatbox“, Biz Markie si Buffy de la “Fat Boys“, unul dintre cei care au perfectionat stilul.
  Mai tarziu artisti ca Rahzel si Kenny Muhammad, au promovat acest gen prin toata lumea ca sa ajunga azi un element stabil al culturii Hip Hop si un stil de muzica ce ii lasa pe multi cu gura cascata. Un spectacol impresionant ce uneori pare de necrezut ca poate fi creat doar de un singur om si un microfon.
 
  Incepem cu cel mai recent video, filmat in sediul Google din Londra ce ii are ca protagonisti pe Darren “Beardyman” Foreman, campion national la beatbox in UK si Nathan “Flutebox” Lee, un artist unic ce combina sunetul instrumentelor de suflat cu beatbox-ul, simultan.
  18 minute de freestyle cu cei doi, ceva inedit, amuzant si foarte captivant.
 
 
  http://www.youtube.com/watch?v=e3kyNGVK-hI&feature=related
 
  http://www.youtube.com/watch?v=1PMZ3QQqwtY&feature=related
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou
 

Calendar Evenimente: