Pubbing.ro
Constanta Schimba orasul

Egiptul antic - Pamant etern

Egiptul antic - Pamant etern

Categorie: Arta si Cultura

Constanta, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

11 Februarie 2009 - 28 Februarie 2009

In perioada 11 - 28 februarie,
Asociatia Culturala NOUA ACROPOLA, in colaborare cu MUZEUL DE ISTORIE NATIONALA SI ARHEOLOGIE CONSTANTA, organizeaza expozitia
EGIPTUL ANTIC - PAMANT ETERN.

De-a lungul a 3 saptamani, in Sala Ovidiu a Muzeului de Istorie, din Piata Ovidiu nr.12, publicul constantean va putea vedea fotografii si planse originale, reproduceri arheologice si prezentari multimedia care vor incerca sa aduca mai aproape de noi misterioasa civilizatie a Egiptului Antic.

Deschiderea expozitiei va avea loc Miercuri 11 februarie, la ora 12:00, cand cei pasionati de istorie si civilizatie vor putea lua parte la lansarea cartii TEBA, a profesorului Jorge Angel Livraga, publicata de Editura Noua Acropola.

Duminica 15 februarie, la ora 11:00, va avea loc prelegerea EGIPTUL ANTIC - GEOGRAFIA SACRA. Conferentiar: Adrian Tudose.

Tot in cadrul expozitiei, Duminica 22 februarie, la ora 11:00, este programata o prezentare video a unei serii de trei filme documentare, reunite sub titlul: EGIPT - PAMÂNT IUBIT. Realizate de catre ALTAIR TV Rusia, in colaborare cu Asociatia Culturala Noua Acropola, documentarele propun o meditatie filosofica pe marginea acestei vechi civilizatii, alaturi de multe imagini egiptene inedite.

 

Programul de vizitare al expozitiei:
Miercuri - Duminica orele 09:00 - 17:00. Intrarea este libera.
 

Imagini:

 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 25 poze. Mai poti incarca 25.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou