Pubbing.ro

Expo foto Stelian Nicolae Pavalache

Expo foto Stelian Nicolae Pavalache

Categorie: Arta si Cultura

Oradea, Galeria Foto Art

14 Noiembrie 2008 - 26 Noiembrie 2008

Galeria Foto Art din Oradea, a fost fondata in anul 1990, din initativa artistului fotograf Stefan Toth AFIAP, fondatorul si presedintele Clubului Fotografic "Nufarul" din Oradea, de la infiintare (1976).

Situata in centrul istoric a orasului, in vecinatatea Teatrului si Filarmonicii de Stat, aceasta Galerie, a devenit un lacas de cultura foarte agreat de publicul vizitator.

In aceasta Galerie au fost vernisate pana in prezent la intervale de doua saptamani peste 400 de expozitii realizate din lucrarile artistilor fotografi din cele cinci continente ale lumii.

Incepand din aceasta saptamana galaria oradeana va gazdui expozitia personala, a artistului fotograf Pavalache Stelian Nicolae din Bucuresti, alcatuita din 45 de fotografii alb-negru, de format 50 x 70 cm.

Fotografiile expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu, un eseu despre existenta umana, despre spirit. Imaginile realizate pe diferite continente, pun in prim-plan omul, redand cruda existenta a unei luni care e bogata doar prin spirit.

Pavalache Stelian Nicolae s-a nascut la data de 03 August 1976 si este fotograf profesionist, membru si fondatorul Asociatiei Alpine Extreme. Este de asemenea, membru al "STUD FILM" si Clubului Alpin din Romania.

In ultimii ani domnia sa a participat la o serie de expeditii in Caucaz - vf. Elbrus (5642 m), Alpi (North Wall) - Matterhorn (4478 m Alpii Elvetieni) , in Caucaz - vf. Nakra Tau (4441 m), vf. Volnaya Espain (4200 m), vf. Uluh Tau (4218 m ), vf. Belalakaya (3861 m ),Tien Shan - vf. Khan Tengri (7010 m) - (Khazakhstan, Kirghistan), Peru - vf. Chopichalqui (6354 m), Tibet, China, Nepal, India, Laos, Thailanda, Cambodia, Vietnam.

Pavalache Stelian Nicolae a publicat mai multe articole si fotografii in diferite publicatii de gen in tara si strainatate, a participat in diferite jurii a concursurilor interne si internationale si a participat la diferite Seminarii de arta fotografica

Din fotografiile sale au fost organizate o serie de expozitii, in diferite Galerii din Bucuresti, Zagreb (Croatia), Iasi, Slobozia si Pitesti. In Oradea artistul fotograf expune pentru prima dataVernisajul expozitiei personale va avea loc in prezenta autorului, vineri, 14 noiembrie 2008, la ora 13,00, la care organizatorul manifestari invita pe toti iubitorii artei fotografice sa participe.

Lucrarile vor fi prezentate publicului vizitator de criticul de arta Ramona Novicov, iar expozitia va fi vernisata de artistul fotograf Stefan Toth AFIAP, presedintele Clubului Fotografic "Nufarul" din Oradea si respectiv al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania.

Momentul muzical va sustinut de artistii Cvartetului "Varadinum" din Oradea.Noua expozitie organizata sub inaltul patronaj al Primariei Municipiului Oradea si a Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania va ramane la dispozitia publicului vizitator, pana la data 26 noiembrie, in zilele de lucru intre orele 9,00 - 18,00, intrarea fiind gratuita.
 
  • 0 voturi
  • Extensiile acceptate sunt jpg, gif, png, bmp.

    Tine apasat tasta Ctrl pentru a putea selecta mai multe poze.

    Sunt incarcate 0 poze. Mai poti incarca 50.


    Trebuie sa fii logat pentru a incarca poze! Acceseaza cont sau Creeaza un cont nou