Pubbing.ro
Bucuresti Schimba orasul

Basistul trupei Vita de Vie, Adrian Ciuplea, pleaca in turneu cu Steve Vai prin Europa

Miercuri, 29 Mai 2013, Categoria: Diverse

Basistul trupei Vita de Vie, Adrian Ciuplea, pleaca  in turneu cu Steve Vai prin Europa Basistul trupei Vita de Vie - Adrian Ciuplea - pleaca in turneu cu Steve Vai prin mai multe orase din Europa, incepand cu 6 iunie. Turneul se va incheia pe 25 iunie, in Bucuresti.

"Am fost ales pentru acest proiect datorita experientei si a versatilitatii mele ca muzician, eu fiind trecut prin scoala muzicii clasice pe de-o parte, iar pe de alta parte, avand o bogata experienta ca membru al trupei de rock-alternativ Vita de Vie. Am mai cantat alaturi de Steve Vai si in 2010, in cadrul unui circuit de 2 concerte ce au avut loc in Romania, la Bucuresti, si in Italia la Rimini. In 2013 s-a dorit continuarea acestei colaborari pentru un turneu mai amplu si iata-ma aici”, - Adrian Ciuplea.

Turneul va cuprinde 8 concerte in 5 tari.

6 iunie - Moscova – Rusia

8 iunie - Sankt Petersburg - Rusia

12 iunie - Wroclaw - Polonia

14 iunie - Trieste - Italia

15 iunie - Ravenna - Italia

16 iunie - Roma - Italia

18 iunie - Madrid - Spania

25 iunie - Bucuresti - Romania

„Muzica lui Vai este foarte spectaculoasa, complexa si imposibil de abordat fara o pregatire serioasa, dar cu toate acestea, melodicitatea, maiestria, tehnica si intentiile artistului fac ca acest repertoriu sa fie usor de digerat de catre public. Adevarul este ca intotdeauna am admirat artistii care reusesc sa faca lucrurile complicate sa para usoare, iar Steve Vai este un maestru la acest capitol”- Adrian Ciuplea.

Planuri de viitor? “Am ajuns intr-un punct al carierei mele in care imi este imposibil sa prevad viitorul, pentru ca mi se intampla foarte multe lucruri bune intr-un timp foarte scurt. "Toate la timpul lor" este strategia cea mai eficienta pentru mine in clipa de fata” - Adrian Ciuplea.

Adrian Ciuplea este unul dintre cei mai rafinati muzicieni din Romania, specializat pe bass electric si violoncel. Trecut prin scoala clasica, si-a format perceptia muzicala prin filtrul delicat al violoncelului, Adrian absolvind in 2006 Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Tot in acelasi an a devenit membru al trupei Vita de Vie, iar in 2008, a inceput colaborarea cu Nicu Patoi & Platonic Band.